Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

«ΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΙ!»

Μια μουσικοχορευτική παράσταση από τη Χορωδία
και τις Ομάδες Παραδοσιακού και Μοντέρνου Χορού του σχολείου

                Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2014», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ Κρήτης και άλλους φορείς πολιτισμού της πόλης, το 7ο Γυμνάσιο Χανίων παρουσιάζει τη Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 στο θέατρο «Δημ. Βλησίδης» στις 11.30 π.μ.-13.30 μ.μ. και στις 19.30 μ.μ.-21.30 μ.μ. τη μουσικοχορευτική παράσταση «ΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕΙ !».       
                Τα παιδιά της Χορωδίας του σχολείου με το Πρόγραμμα «Μουσική και τραγούδι, έκφραση ζωής»τραγουδούν, παίζουν μουσική κι εκφράζονται, επικοινωνούν, δημιουργούν και χαίρονται, μοιράζονται, ζουν! (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπαλιονάκη ‘Ελλη, ΠΕ 16).
                Τα παιδιά της χορευτικής ομάδας «Κρητικό Χοροστάσι» με το Πρόγραμμα «ΟιΠαραδοσιακοί Χοροί ως μέσο διαπαιδαγώγησης, έκφρασης κι επικοινωνίας», χορεύουν με μεράκι τους λεβέντικους χορούς της Κρήτης. Εκφράζονται μέσα από ένα χορευτικό διάλογο και επικοινωνούν το τρίπτυχο κίνηση-έκφραση-συναίσθημα, που είναι χαρακτηριστικά του υπερήφανου Κρητικού χορευτή! (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τάτσιου Νίκη, ΠΕ11).
                Τα παιδιά του Προγράμματος «Ας αρχίσουν οι μοντέρνοι χοροί!» επέλεξαν μόνατο μουσικό κομμάτι που μίλησε στην ψυχή τους, το έντυσαν με κίνηση και δημιούργησαν τη δική τους χορογραφία, σχεδίασαν τα κοστούμια τους, φαντάστηκαν το φωτισμό, σκηνοθέτησαν τον εαυτό τους κι έφτιαξαν το δικό τους βιντεάκι! Τόλμησαν να εκτεθούν πάνω στη σκηνή για να ζωντανέψουν για μερικά λεπτά το όνειρό τους και να παρασύρουν κι εμάς μαζί τους σ’ ένα κόσμο γεμάτο χαρά και χορό! (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπαλάκου Μαρίνα, ΠΕ Ο2, βοηθός καθηγήτρια: Κουρούση Νάντια, ΠΕ02).

                Ας τα καμαρώσουμε! Σας περιμένουμε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου