Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η θεατρική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Χανίων σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση
              «Παραμύθι χωρίς Όνομα» του Ι. Καμπανέλλη.

           Θέατρο «Δ. Βλησίδης»
        Σάββατο 21 Ιουνίου 2014
       Ώρα: 21.00


Το  Παραμύθι  Χωρίς Όνομα  του Ι. Καμπανέλλη γράφτηκε το 1958 και αποτελεί θεατρική διασκευή του ομώνυμου αφηγήματος της Πηνελόπης Δέλτα, με θέμα την κατάρρευση ενός βασιλείου και τις προσπάθειες για τη διάσωσή του.
     Το έργο της Π. Δέλτα, γραμμένο το 1910, είναι μια αλληγορία για την Ελλάδα της εποχής της που ζει την πτώχευση, την ήττα του 1897, την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου για την αποπληρωμή των χρεών της αλλά και την κινητοποίηση του λαού για την αναγέννηση και την ανόρθωση του κράτους. Με σκληρή αλλά καλοπροαίρετη σάτιρα, με πίκρα αλλά και αισιοδοξία, κρίνει την Ελλάδα, τους άρχοντες και το λαό της.
      Ο Καμπανέλλης , προσαρμόζοντάς το στην εποχή του και δίνοντας τους δικούς του στόχους και υπαινιγμούς, δημιουργεί μια πολιτικο-κοινωνική σάτιρα με αναμφισβήτητα διαχρονικό χαρακτήρα.Πρόκειται για μια αλληγορική ιστορία με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις και πολλά επίκαιρα μηνύματα . . .


Η ιστορία του έργου εκτυλίσσεται σε ένα μακρινό τόπο με ένδοξο παρελθόν, στάσιμο παρόν και αβέβαιο μέλλον, όπου ο βασιλιάς, κουρασμένος πια, έχει εγκαταλείψει την τύχη του λαού, της οικογένειάς του, αλλά και του ίδιου, στο έλεος και την οικονομική βοήθεια των ξένων καλοθελητών. Η απότομη και κυρίως προσβλητική διακοπή αυτής της οικονομικής βοήθειας θα γίνει η αφορμή για να ξυπνήσει ο  λαός από το μοιρολατρικό του λήθαργο, ενώ ο έρωτας και η αγάπη για τη ζωή θα γίνουν ο σκοπός, για να διεκδικήσει πάλι τη γη του, την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί
Μαρκουλάκη Ειρήνη, Παπαδαντωνάκη Ελένη, Κουρούση Νάντια
Συμμετέχουν οι μαθητές:
Βασιλιάς: Πατσάκης Γιάννης, Φραδελάκης Γιώργος
Βασίλισσα: Νικολάου Δώρα, Γούργουρα Σάρα
Πρίγκιπας: Πεντάρης Μάριος
Πολύκαρπος: Μπέας Βασίλης
Μαρία: Καπαρουνάκη Βιργινία
Φτωχομάνα: Αθανασοπούλου Ελευθερία
Δάσκαλος: Ανωμεριανάκης Παναγιώτης
Δικαστής: Σπανουδάκης Στέφανος
Θεόδωρος: Σαρίδης Βιτάλης
Σιδεράς: Σαρίδης Οδυσσέας
Ταβερνιάρης: Βακάκης Νίκος
Λαός: Κληματσάκης Βασίλης, Πλατσιδάκης Κώστας, Σγουράκη Βανέσα, Τακτικάκης Μιχάλης,  Μπικουβαράκη Δήμητρα, Μαντωνανάκη Πέλλα
ΗΧΟΣ  -  ΦΩΣ:  Καραμπάσης Ρήγας 

ΑΦΙΣΑ:  Μαντωνανάκη Πέλλα    
 
Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Ι. Καμπανέλλη και η μουσική του Μ. Χατζιδάκη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου