Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018«Η Ρητορική Τέχνη πάει Σχολείο»

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επιμόρφωση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στα πλαίσια διημερίδας με θέμα τη Ρητορική Τέχνη.

Εισηγήτρια και επίσημη προσκεκλημένη ήταν η κ. Φωτεινή Εγγλέζου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Ρητορικής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), η οποία μίλησε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς διδάσκοντας τη ρητορική τέχνη μέσα από βιωματικές δράσεις.
 


Στη βιωματική προσέγγιση με τους μαθητές συμμετείχε η ρητορική ομάδα του σχολείου μας. Τα παιδιά εξασκήθηκαν μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες στον αυθόρμητο λόγο, με στόχο την ανάδειξη της αξίας της φαντασίας και της ευελιξίας της σκέψης και έμαθαν να δομούν τα επιχειρήματά τους και να συμμετέχουν σε αγώνες αντιλογίας (διττοί λόγοι). 

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Εγγλέζου για το σύνολο του διήμερου σεμιναρίου και τις χρήσιμες κατευθύνσεις της, την κ. Ραμουτσάκη, Σύμβουλο Φιλολόγων του Νομού Χανίων, για τη διοργάνωση, αλλά και τους μαθητές μας για την άψογη συμμετοχή τους σε αυτήν τη δράση.

Οι εκπαιδευτικοί
Δάφνη Πανάγου
Μαρίνα Μπαλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου