Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ


ΤΟ 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΕΛΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΥ

Η Δημοσιογραφική και η Ρητορική Ομάδα του 7ου Γυμνασίου Χανίων υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά στο χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου τους, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, την καταξιωμένη συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων κ. Ελένη Δικαίου. Μαζί τους και πολλοί μαθητές από την Α΄, τη Β΄ και τη Γ΄ Τάξη, οι οποίοι διάβασαν τα βιβλία της κ. Δικαίου και απόλαυσαν το μαγικό ταξίδι μέσα από τις σελίδες τους παρέα με τους ήρωες, που τους διασκέδασαν, τους συγκίνησαν και τους δημιούργησαν απορίες και προβληματισμούς.
Οι μαθητές της Ρητορικής Ομάδας, αφού παρουσίασαν ένα ολιγόλεπτο βίντεο, διάβασαν αγαπημένα τους αποσπάσματα από τα βιβλία της. Η κ. Δικαίου συζήτησε με τα παιδιά για τον τρόπο γραφής ενός βιβλίου, για τα περιστατικά που την ενέπνευσαν, για τους χαρακτήρες των έργων της, αλλά και για τους νέους του σήμερα, για τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις χαρές τους. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι για τη συμπεριφορά των νέων ευθύνονται αποκλειστικά οι μεγάλοι που τους καθοδηγούν. Εκείνη όμως τους εμπιστεύεται  και με τα βιβλία της απευθύνεται κυρίως σε αυτούς, αλλά όχι μόνο, διότι η λογοτεχνία δεν έχει ηλικιακό όριο, αρκεί να αγγίζει το συναίσθημα και να έχει κάτι να πει στον αναγνώστη. Συμβούλευσε τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να βρουν αυτό που αγαπούν και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, γιατί μόνο τότε θα μπορούν να γίνουν ευτυχισμένα. Να προσπαθούν να μένουν ανεπηρέαστα από την αρνητική κριτική και, εάν αγαπούν αυτό που κάνουν, να συνεχίζουν σταθερά την πορεία τους.
 Η κ. Δικαίου απάντησε ακούραστα σε όλες τις ερωτήσεις των νεαρών αναγνωστών της, μαζί με όσες είχε προετοιμάσει η Δημοσιογραφική Ομάδα. Άλλωστε, όπως ανέφερε, η συγγραφή αποτελεί για εκείνη τρόπο ζωής και όχι επάγγελμα και της δίνει πάντα μεγάλη χαρά η επικοινωνία με τους νέους. Τέλος, υπέγραψε τα βιβλία των μαθητών και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

 Υπεύθυνες καθηγήτριες:  Μπαλάκου Μαρίνα, Πανάγου Δάφνη, Μαρκουλάκη Ειρήνη, Σκάρπα Δέσποινα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου