Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Γυμνασίου Χανίων

 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

  Προβληματισμένοι και συμμεριζόμενοι τις αγωνίες και τις ανησυχίες όλων των γονέων σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων εκφράζουμε κι εμείς τις δικές μας ανησυχίες και τον προβληματισμό μας σχετικά με τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία.
  Δυστυχώς εδώ και δυόμισι χρόνια δεν φαίνεται να έχει γίνει πεποίθηση στο Υπουργείο Παιδείας ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά για να παλινωδεί. Ως εκ τούτου δεν έγινε καμία ουσιαστική παρέμβαση στο δύσκολο αυτό εγχείρημα , όπως είναι το άνοιγμα των σχολείων σε μια περίοδο με έντονη έξαρση κρουσμάτων που έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην νόσηση αλλά και στο θάνατο.
  Να επισημάνουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι θεωρούμε τα ανοιχτά σχολεία απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν τα παιδιά μας να διαμορφώσουν μια υγιή και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.
Τα αιτήματά μας δεν διαφέρουν από τα αιτήματα όλων των γονέων που επιθυμούν μια κανονικότητα στη ζωή των παιδιών μας. 

 Νιώθουμε όμως ιδιαίτερη ανασφάλεια όταν βλέπουμε πως τα μέτρα προστασίας αφορούν σχεδόν αποκλειστικά στη χρήση της μάσκας. Τα προβλήματα υποδομών και επαρκούς στελέχωσης των σχολείων εξακολουθούν να υφίστανται, ενώ ελλιπής παραμένει η στήριξη
των σχολείων με προσωπικό καθαριότητας 

 Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζονται τα σχολεία και η λειτουργία τους είναι η έναρξη λειτουργίας τους στις 10-1-22 χωρίς την έγκαιρη διάθεση των self test, ώστε να μπορούν να τα προμηθευθούν όλοι οι μαθητές. Αντ ́ αυτού η «λύση» βρέθηκε στο να τρέχουν οι διευθυντές και οι Σύλλογοι των σχολείων να προμηθεύονται τα τεστ Κυριακή βράδυ ή Δευτέρα πρωί από τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας. Χιλιάδες γονείς και μαθητές διενεργούσαν self tests στα προαύλια των σχολείων, στα αυτοκίνητά τους, στα πεζοδρόμια έξω από τα σχολεία! Όσο για την ηλεκτρονική δήλωση των αποτελεσμάτων η δυσκολίες είναι πέρα από προφανείς.
  Το Υπουργείο μας έχει πείσει πια ότι δεν μπορεί να προβλέψει (και όχι να μαντέψει) τις δυσκολίες και τις κρίσεις που έρχονται απανωτά. Νιώθουμε ανασφαλείς όταν τα σχολεία άνοιξαν για μία ακόμη φορά χωρίς καμία αραίωση των μαθητών στα τμήματα έτσι ώστε να υπάρχει και η επίτευξη των υγιεινομικών στόχων. Ζητάμε έχοντας επίγνωση της ιδιαίτερης επιβαρυμένης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μα και στην πόλη μας:

-Να αραιώσουν άμεσα τα τμήματα των μαθητών .
-Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων
-Να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μοριακών τεστ με την εποπτεία του ΕΟΔΥ.
-Οι γονείς των οποίων τα παιδιά τους νοσούν να έχουν τη δυνατότητα άδειας ειδικού σκοπού.
-Να δοθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών άμεσα και όχι σε δόσεις. Οι προϋπάρχουσες αυξημένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, δυστυχώς αυξήθηκαν και λόγω της νόσησης αρκετών εκπαιδευτικών. Θεωρούμε αυτονόητο τα σχολεία να είναι ανοικτά αλλά κάτω από προϋποθέσεις που θα εγγυώνται σε μεγάλο βαθμό την ψυχική μα και την σωματική υγεία των παιδιών μας.

2 σχόλια:

  1. Μέχρι ενός σημείου σωστά τα γραφόμενα σας. Εν μέρη συμφωνω. Για τα self test ήταν ευθύνη των γονέων να τα προμηθευτούν, το οποίο έκαναν τελευταία στιγμή. Δεν άκουσα πολλούς να διαμαρτυρονται, μόνο όσους τα έψαχναν Κυριακή.
    Τα δωρεάν μοριακα τεστ, όταν χρειάζονται μέρες για να γίνουν και να βγου πλέον,δεν έχουν καμία αξία αφού το μόνο που θα κάνουν θα είναι να χειροτερευουν την ήδη επιβαρυμενη κατάσταση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
    Ο εμβολιασμός είναι μια επιλογή για να αισθανόμαστε, έστω κάποια μεγυτερη ασφάλεια για τα παιδιά μας.
    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μάλλον τα διπλάσια σχολεία (η σχολικές αιθουσες) και μερικές χιλιάδες εκπαιδευτικούς παραπάνω.
    Αυτό που χρειαζόμαστε και εμείς και οι εκπαιδευτικοι να διακατεχομαστε από αίτημα ευθύνης για εμας, τους γύρω μας, και τα παιδιά μας, με ότι αυτο συνεπάγεται.
    Ευχαριστώ
    Μπολακης Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από πέρυσι διακινείται το αίτημα για 15 παιδιά σε κάθε τμήμα χωρίς ΟΥΔΕΙΣ να προτείνει το παραμικρό.
    Ας πούμε πως για το σχολείο μας αυτό αφορά 60-70 μαθητές.
    Που θα κάνουν μαθήματα αυτοί όταν αντίστοιχοι αριθμοί από όλα τα σχολεία θα αναζητούν αίθουσες (γραφεία-αποθήκες-καταστήματα-διαμερίσματα;) σε όλο τον Δήμο;
    Πως θα επιλεγούν τα παιδιά που θα απομακρυνθούν από το σχολικό περιβάλλον; Γιατί το δικό σου παιδί και όχι το δικό μου;
    Πως θα μεταφέρονται;
    Μήπως να κάνουν μάθημα πρωί απόγευμα;
    Πολλά τα ερωτηματικά που προκύπτουν απο την "εύκολη" αναφορά σε "αραίωμα τμημάτων".
    Και μην μου πείτε πως δεν είναι δική μας δουλειά η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, γιατί έτσι ακυρώνετε όλη την ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

    Ευχαριστώ
    Ναπολέων Σαραντίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή